22.2.2012

Vauhtikestävyyttä spindepyörän päällä


Olipahan eilen taas spinde! Juuri ei PK-alueella käyty ennen jäähdyttelyä ensimmäisten polkaisujen jälkeen.

Tunti jakautui selkeästi kahteen osaan. Ensimmäisen osan jälkeen keskisykkeeni oli juuri ja juuri vielä VK1 -alueella. Jossain vaiheessa musiikin vaihtuessa tuli hiljainen hetki ja raskas hengästymiseni taisi kuulua läpi salin. Toisen osan jälkeen keskisyke oli jo VK2 -alueella vaikka tähän osuuteen tuli mukaan palauttava osuus, jonka aikana sykkeet laskivat hetkellisesti aerobisen kynnyksen alapuolelle vajaat 10 pykälää. Maksimisykkeet molemmissa osioissa menivät anaerobisenkynnykset ylitse.

Olen tyytyväinen, että monien vuosien jälkeen olen löytänyt spindevetäjän, jonka tyyli sopii minulle ja saan tunneista irti sen mitä haluan. Melko hankalaa on ollut löytää vetäjää ja tuntia, jossa pystyn pitämään VK-tason pidempään yhtäjaksoisesti. Usein tunneilla sykkeet nousevat hetkellisesti ja sitten laskevat nopeasti.

Pientä pelkoa on siitä kuinka polvet kestävät tällaista menoa. Toisaalta en kuitenkaan käytä kovin raskaita vastuksia, kuten vuosia sitten, jolloin vääntämällä väänsin vakavin seurauksin.

Kovan treeniin päätteeksi infrapunasaunan lämpö tuntui erinomaiselta. Kun vielä oli mukavaa seuraa, niin tuntihan siellä vierähti ja 7.5 dl vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)