13.2.2012

Lähes täydellinen treeniviikko takana


Erinomaisen treeniviikon kruunasi sunnuntain kevyt juoksulenkki. Vaikka alku oli hiukan takkuista ja menin melko hitaasti, niin 40 min jälkeen tämäkin dieselkone heräsi.  Seuraava tunti meni mainiosti. Juoksu oli kevyttä ja sykkeet selkeästi PK 1-tasolla. Huolimatta alun vaiteliaasta menosta, on vauhti kasvanut hiukan yli 1.5 km/tuntia kahden vuoden aikana. Olen todella tyytyväinen. Takana oli kuitenkin melko rankka treeniviikko eikä ikää ole mitenkään puolellani. 

Viikon kovimmat treenit osuivat tiistain spindeen, jossa tunnin vetäjä sai minut ylittämään itseni. Hänen tuntinsa poikkeavat muiden vetäjien tunneista. Hän kiertää salia, tarkkailee sykkeitä ja käyn kannustamassa. Tällainen valmentajamainen tyyli sopii minulle oikein hyvin. 

 Torstaina oli nousevavauhtinen juoksu, jota jännitin jo etukäteen. Kun ohjelmassa lukee VK II tai anaerobinen kynnys, alan epäilemään omaa kuntoani ja kykyäni liikkua noilla sykealueilla. Kuitenkin juoksu meni täysin ohjelman mukaan eikä missään vaiheessa tuntunut liian haastavalta. Juoksun jälkeen olo oli melko voittajamainen.

Kolmas kova treeni tuli lauantaista. Lauantaiaamuna kello 8:20 auto oli pakattu treenikassilla ja pyörällä. Naapuri hiukan ihmetteli mihin oikein olen menossa ja totesi ilman olevan viileän puoleinen pyöräillä? Valaisin, että olen menossa sisätiloihin opettelemaan tekniikkaa. 

Tein erilaisia tekniikkaharjoitteita, osa erilaisia kuin edellisellä kerralla. Mutta edelleen keskitytään takareisiin. Ne ovat niin onnettoman voimattomat! Yllätyksekseni sain positiivista palautetta. Oikea ajoasentoni alkaa löytyä, omaan hyvän lihaskoordinaation ja viimeiseksi, että kyllä tästä vielä saadaan aikaiseksi pyöräilyä. 75 min meni huomaamatta ja oli aika pakata auto. Tällä kertaa suuntana Mäntsälä. Olimme treenikaverin sopineet treffit Mäntsälään, josta jatkaisimme matkaa yhdellä autolla kohti Lahtea. 

Seuran spindessä sain nostettua sykkeitä aivan niin kuin oli tarkoitus.Tuntui niin hyvältä kyetä toisen tunnin loppupuolella nostamaan sykkeet lähellä anaerobista kynnystä. Pari edellistä kertaa on mennyt pinnestellen enkä ole pystynyt nostamaan sykkeitä yli aerobisen kynnyksen. Lauantaina lihaksissa riitti hyvin energiaa, mutta yli kolmen tunnin pyörittämisen jälkeen jaloissa kyllä tuntui päivän treeni. 

Tällaisen treeniviikon jälkeen kevyt viikko tulee tarpeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki voivat lähettää kommentin, mutta ne näkyvät vasta minun tarkistuksen jälkeen.

Kommenttien valvonnan avulla näen kaikki tulleet kommentit eikä kommentti jää huomaamatta :)